Facebook igrice nisu uvek beskorisne

Ukoliko ste korisnik Fejsbuka, verovatno su vam se smučili pozivi da se pridružite nekoj od beskonačno mnogo društvenih igara na toj mreži. Velika je verovatnoća da i učestvujete u nekoj, barem jednoj ako ne i više. Ako ništa drugo, u nekom kvizu.

Ima onih koji smatraju da su ovakve igrice čisto gubljenje vremena, bez ikakve koristi, mada to baš i nije tako. Većina igrica vas, pre ili kasnije dovede do novih poznanstava (kontakata), koji vam mogu biti od koristi na razne načine. Možda preko njih nađete posao, možda upoznate neko novo mesto, ili nađete kolege sa kojima možete da razmenite informacije.

Jedan zanimljiv primer kako Fejsbuk igrice mogu da budu korisne jeste i priča o devojci koja je zahvaljujući poznanstvu preko igrice FarmTown našla donatora bubrega od koga joj je zavisio život:

Kad je Lisa Miler počela da igra FarmTown na Facebook-u nije ni slutila da će je taj potez pretvoriti u heroja.

Lisa se preko ove igrice sprijateljila sa ženom iz Idaha i sasvim slučajno saznala da njena ćerka Tifani čeka transplataciju organa od koje joj zavisi život. Milerova je stupila u kontakt sa Tifani i nakon brojnog dopisivanja i telefonskih poziva, ona je odlučila da pomogne.

Pročitajte celu priču na Trojka.rs